Hundraser A-Ö

Här listas alla hundraser från a-ö som vi har på Hundpunkten. För att få mer information om varje ras är det bara att klicka på rasens namn.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

W

Y

Ö

Att välja rätt ras

Det är tyvärr så att många blivande hundägare väljer hundras efter utseende och inte vad rasen egentligen är framavlad för. Det är viktigt att du som blivande hundägare tar dig tid att ta reda på vad hundrasen egentligen är framavlad för. Ta god tid på dig då det finns en uppsjö av olika hundraser att välja på.
Även om en rottweiler kan bli en utmärkt sällskapshund så ska man ta i beaktande att det har avlats på individer med mycket vaktinstinkt. Detta på grund av att rottweilern ansågs vara en bra vakthund. Kontentan av det hela blir att även om det inte är brukligt längre att i samma utsträckning avla på dessa individer så finns det fortfarande gener kvar som gör att en rottweiler är mer "vaktig" än t ex en irländsk setter. Om du inte rör på dig så mycket kanske en sällskapshund passar dig bäst och inte en vallhund. Dessa är bättre lämpade för de som gillar mycket motion.

Allergivänliga hundraser

Det finns hundraser som passar bättre för de som är allergiska mot hundar. Ingen hundras är dock allergisäker. Det sägs att alla Bichon-raser typ Bichon Frisé, Bolognese, Coton de Tulear, Malteser. Pudlar, Soft cotton wheaten terrier ska fungera bra för de som är allergiska. Viktigt är att du som blivande hundägare försöker träffa på den hundrasen du är intresserad av genom att kontakta kennlar/uppfödare som har hundrasen. Gärna va i kontakt med hunden och pälsen en längre tid för att se hur du och din kropp reagerar.
Har du någon information om någon specifik ras du tycker att vi saknar? Du får väldigt gärna hjälpa oss att bidra med information.
Konto
Epost
Lösenord

Bli medlem kostnadsfritt, snabbt & enkelt!
Gilla Hundpunkten på Facebook!